Solitron

Hálózati megoldások

A modern, gyors hálózat nélkül korszerű informatikai rendszer ma már elképzelhetetlen, ezért a megbízható működés, és a későbbi bővíthetőség miatt alapos tervezésre van szükség. A hálózat fizikai kiépítése (kábelek, csatlakozók, aljzatok) csak az első lépés, ami mellett sajnos sokan megfeledkeznek a megfelelő aktív eszközök kiválasztásáról, és azok beállításáról, vagy egyszerűen ezt is a gyengeáramú kivitelezőre bízzák. Ez általában a nem megfelelő eszközök beépítését vonja maga után, ami később szükségmegoldásokat szülhet, és hosszú távon nem biztosítja a kiépített hálózat megfelelő működését.

Az általunk szállított megoldások fontos jellemzője a menedzselhetőség és a magas szintű védettség. Tapasztalatainkra alapozva tudjuk, hogy mely megoldásokat, és mely gyártó termékeit érdemes elkerülni, és melyek azok amelyek megbízhatóan működnek. Minden esetben ügyfelünk igényeit és lehetőségeit tartjuk szem előtt, és tanácsainkkal segítjük a megfelelő megoldás kiválasztásában.

 • Vállaljuk, hogy megtervezzük LAN/WAN hálózatát, igény esetén kiépítjük, és üzemeltetési szolgáltatásunk keretében garantáljuk az optimális működést.
 • A szükséges aktív elemeket (router, switch, access point, tűzfal, VPN koncentrátor, stb.) kiválasztjuk, integráljuk a hálózatba, és az igényeknek megfelelően konfiguráljuk.
 • Segítséget nyújtunk nagy rendelkezésreállású, hibatűrő hálózatok kiépítésében, illetve ha szükséges meglévő hálózatának átalakításában, hogy az megfelelő működési biztonságot nyújtson.
 • Vállaljuk irodai illetve beltéri és kültéri ipari célú vezetéknélküli hálózatok, mikrohullámú összeköttetések kiépítését, illetve meglévő Wi-Fi hálózatok vizsgálatát, és ha szükséges, javaslatokat teszünk a teljesítmény javítására is.
 • Szállodák, éttermek számára testreszabott arculattal rendelkező, bejelentkeztetéses rendszereket is implementálunk, amelynek segítségével mind a vezetékes mind pedig a vezeték nélküli hozzáférés térítéshez és/vagy időben korlátozáshoz köthető.
 • Túlterhelt hálózatában a megfelelő pontokon biztosítjuk a fontos szolgáltatások prioritását, a sávszélesség egyenletes, szabályozott eloszlását, QoS megoldások segítségével. Igény esetén az Internet kapcsolat sávszélesség-szabályozását is elvégezzük.
 • A biztonságos működés érdekében felmérjük hálózatánk biztonsági szintjét, és ezzel kapcsolatosan szaktanácsadással állunk rendelkezésére.
 • IP alapú videó megfigyelőrendszerek kialakítását, illetve ezek hálózatba való integrálását is vállaljuk.
 • Hálózatában bevezetjük az IPv6 címzést, megszervezzük és támogatjuk az átállást az új Internet protokollra.
 • Biztonságos távelérést implementálunk a DirectAccess technológia segítségével.
 • A hálózati hozzáférést tetszőleges szempontok szerint szabályozhatóvá tesszük, a Network Access Protection megoldás implementálásával.