Solitron

Licencgazdálkodási tanácsadás

Szoftverleltár, audit

Az illetékes külső szervek, vállalatok vagy intézmények esetenként betekintést kérhetnek a szoftvert használó vállalat vagy intézmény szoftvernyilvántartásába. Ilyen esetek lehetnek például egy APEH ellenőrzés, VPOP vagy akár rendőrségi vizsgálat is, valamint a Business Software Alliance (BSA) érdekképviseleti szervezet. A jogtulajdonos a saját szoftvereinek a felhasználását szintén ellenőrizheti, akár érdekképviseleti szervezeten keresztül is.
Munkatársaink egy könnyen áttekinthető szoftvernyilvántartás elkészítésével segíthetnek az ilyen helyzetek kezelésében.

Licencgazdálkodás, szoftvernyilvántartás

Tapasztalataink szerint a szoftvergazdálkodás (Software Asset Management - SAM) hiánya a mai vállalati szektorban komoly problémákat okoz. Minél több számítógépet üzemeltet egy cég, annál lényegesebb, ugyanakkor annál bonyolultabb, összetettebb feladat is a szoftver- és hardver eszköztár nyilvántartása, követése és menedzselése. Tevékenységi ágazattól, hardver, illetve szoftver felhasználási tradícióktól függetlenül tapasztalható jelenség a nagy számú számítógépet üzemeltető cégek esetén a nyilvántartások pontatlansága, ami már néhány százalékos eltérés esetén is komoly anyagi terheket, vagy hiány esetén jogi, pénzügyi és ügyviteli kockázatot hordoz magában.

Szakértőink segítségével könnyű eligazodást biztosítunk a vállalatoknak szóló különböző licencelési lehetőségek között, valamint segítünk a cégeknek leginkább megfelő konstrukciók összeállításában és menedzselésében.